Skip directly to content

Az Advil® hosszú távú alkalmazása során csökkenhet a fájdalomcsillapító hatása?

Nem. Azonban tartsa észben, hogy bár az Advil® esetén nem figyelhető meg tolerancianövekedés, a vény nélkül kapható fájdalomcsillapítókat (köztük az Advilt), nem ajánlott 3 napnál tovább alkalmazni orvosi javaslat nélkül.

Szedhető az Advil® más gyógyszerekkel együtt?

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.Más fájdalomcsillapítóval, pl. acetilszalicilsav tartalmú készítménnyel együtt nem szedhető!Beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével, ha: szívinfarktus vagy sztrók (agyi érkatasztrófa) miatt acetilszalicilsav tartalmú készítményt szed, mert az ibuprofén csökkentheti az acetilszalicilsav jótékony hatását;antikoagulánst (azaz vérhígítót/véralvadásgátlót, pl. warfarint, tiklopidint vagy acetilszalicilsavat) szed;magas vérnyomás csökkentésére

Milyen típusú gyógyszer az Advil® Cold 200 mg/30 mg bevont tabletta?

Ez a gyógyszer ibuprofént, egy nem-szteroid gyulladáscsökkentőt (NSAID) tartalmaz, mely csillapítja a fájdalmat, valamint a hőemelkedést és a lázat. A tabletta pszeudoefedrin-hidrokloridot is tartalmaz, egy nyálkahártya-duzzanat csökkentőt, mely segít megtisztítani az orrjáratokat, és csökkenti az orrdugulást. Csak akkor használja ezt a gyógyszert, ha orr-/orrmelléküregdugulása fejfájással, fájdalommal és/vagy lázzal társul. Ne használja, ha csak a tünetek egyike áll fenn.

Milyen betegségek esetén alkalmazható az Advil® Cold 200 mg/30 mg bevont tabletta?

Az Advil® Cold 200 mg/30 mg bevont tabletta csökkenti a megfázáshoz és az influenzához társuló orr,-illetve orrmelléküreg-dugulást, mely fejfájással, lázzal és fájdalommal jár.

Milyen tipusú gyógyszer az Advil® Ultra Forte lágy kapszula?

Az Advil Ultra Forte lágy kapszula ibuprofén hatóanyagot tartalmaz. Az ibuprofén az ún. nem-szteroid gyulladásgátlók csoportjába tartozik. Láz-, fájdalomcsillapító és gyulladásgátló hatása van. A lágy kapszula folyékony formában és nagy dózisban tartalmazza az ibuprofén hatóanyagot, ami gyors felszívódást eredményez, és ezáltal gyorsan, akár 10 perc alatt elkezdi csillapítani a fájdalmat. A fájdalomcsillapító hatás 8 órán át tart.

Milyen típusú gyógyszer az Advil® Ultra lágy kapszula?

Az Advil® Ultra lágy kapszula ibuprofén hatóanyagot tartalmaz. Az ibuprofén az ún. nem-szteroid gyulladásgátlók csoportjába tartozik. Láz-, fájdalomcsillapító és gyulladásgátló hatása van. A lágy kapszula folyékony formában tartalmazza az ibuprofén hatóanyagot, ami gyors felszívódást, és ezáltal gyors fájdalomcsillapító hatást eredményez.