Skip to main content

Hogyan kell szedni az Advil Ultra és Ultra Forte lágy kapszulát?

Ezeket a gyógyszereket mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy a gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

Szájon át történő alkalmazásra, és csak rövid távú használatra javasoltak.

Felnőttek, serdülők, és 12 év feletti gyermekek: A legkisebb hatásos adagban kell alkalmazni a tünetek enyhítéséhez szükséges legrövidebb ideig.

Az Advil Ultra lágy kapszula 200mg ibuprofént tartalmaz hatóanyagként, ajánlott adagja: 4-6 óránként 1 vagy 2 kapszula, szükség szerint. 24 óra alatt 6 lágy kapszulánál (1200 mg ibuprofén) többet nem szabad bevenni.

Az Advil Ultra Forte 400mg ibuprofént tartalmaz hatóanyagként, ajánlott adagja: 1 kapszula legfeljebb naponta háromszor.  4 órán belül nem szabad ismételten bevenni. 24 óra alatt 3 lágy kapszulánál (1200 mg ibuprofén) többet nem szabad bevenni.

A lágy kapszulákat vízzel kell bevenni. A kapszulák bevételét nem kell étkezéshez igazítani, bevehető étkezés előtt, közben vagy után, esetleg két étkezés között. A leggyorsabb felszívódás éhgyomorra történő bevétellel érhető el.

Ha 12 éves vagy annál idősebb gyermekeknél vagy serdülőknél a gyógyszer alkalmazása 3 napnál hosszabb ideig szükséges, vagy ha a tünetek rosszabbodnak, konzultálni kell a kezelőorvossal.

Ne adja 12 év alatti gyermekeknek.

Ne lépje túl az ajánlott adagot.

Ha az előírtnál több Advil Ultra vagy Ultra Forte lágy kapszulát vett be:

Ha véletlenül túllépte a megengedett napi adagot, azonnal függessze fel a gyógyszer szedését és forduljon orvoshoz.

Tünetek: szédülés, fejfájás, hányinger, hányás, hasi fájdalom, aluszékonyság, rosszullét, gyengeség, alacsony vérnyomás, görcsök, nehézlégzés.

Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.